PHOTO : D17 Photo Gallery
MOVIES : D17 Intro | D17 Impressie
Nick:   Wachtwoord:  
imageimage

Δ Registeren eigen servers   20 mei 2003
Vanaf vandaag is het mogelijk om eventuele eigen servers die je wilt meenemen te registreren.

Zoals bekend is het niet toegestaan om per plaats meer dan 1 PC aan te sluiten. Voor de mensen die toch graag een 2e computer willen gebruiken tijdens de LAN, is er de mogelijkheid een 'Bezoekers-server' in een speciaal daarvoor ingerichte ruimte te plaatsen. Op deze manier stellen we mensen in staat om toch een 2e PC mee te nemen naar het evenement.

Er zijn echter wel een paar kleine voorwaarden verbonden aan zo'n 2e machine. Allereerst is het de opzet dat we machines plaatsen die bijdragen aan het geheel, op wat voor wijze dan ook. Met andere woorden, het is de bedoeling dat niet alleen jijzelf iets aan de machine hebt, maar dat de machine ook nuttig is voor anderen. Denk aan een gameserver, aan een ftp server, een webserver, of wat dan ook. De machine moet toegankelijk zijn voor anderen (hoewel voor prive gameservers van clans dit niet op hoeft te gaan).

Verder is het absoluut verplicht dat je de machine OP AFSTAND over het netwerk kunt beheren. De ruimte kan veel bezoekersservers huisvesten maar biedt GEEN mogelijkheid tot werken achter de server ter plekke. Er is niet eens ruimte voor een monitor. Zorg dus dat je machine goed getest is voor de LAN, en dat je hem reeds van de juiste netwerkinstellingen (ip-adres etc) hebt voorzien. Voor beheer tijdens de LAN (van Windows servers) dien je vooraf remote beheer tools geinstalleerd te hebben (Denk aan VNC (freeware), NetOp, of PC Anywhere).

Alle servers worden aangesloten op dedicated switches en hebben allen een snelle 100Mbit verbinding naar de switch welke weer op 1 Gbit verbonden is naar de backbone. Om bij te dragen in kosten voor extra netwerk/standbouw/electra vragen we een onkostenvergoeding van € 5 per server, deze kosten worden bij je reservering opgeteld en kan je op de bekende wijze per bank overmaken onder vermelding van je boekingsnummer. Doe dit ook a.u.b. direct na registreren van de server.

Registreren van eigen servers kan vanuit je reservering. Klik op de "registreer eigen servers" optie die in het reserveringsbeheer aanwezig is. (mijn.drome.nl -> Drome 10 Reservering -> Bekijk/wijzig je reservering -> Registreer eigen servers). Vul -ALLE- gevraagde gegevens zorgvuldig in, dit is belangrijk om servers goed in de netwerksetup te kunnen balanceren.


Reacties op dit artikel  image

Paragon20 mei 2003, 10:39   
hehe eindelijk :)

Pringles20 mei 2003, 11:34   
ah mooi, zat me al aftevragen waar ik m'n 2e bak moest laten..

Shingen20 mei 2003, 15:34   
Jeej ^^

CyPleX20 mei 2003, 16:13   
zal eens tijd worden mijn bak begon al gestrest te raken van dat wachten :P whehe

Speedstar`server20 mei 2003, 16:57   
Ik dok lekkr gewoon 35 euro voor mijn servertje, komt gezellig naast me staan
Puh :P

woekele20 mei 2003, 20:20   
TJah, als je mega-veel geld hebt...

[WM]Diode20 mei 2003, 22:41   
uh en als je al 40€ euro hebt betaald,
en als mededeling + Server hebt vermeld ?

mag dat ook, wan ik ga niet nog is 5 euro dokken,

Rol20 mei 2003, 23:38   
je zult je server alsnog moeten reserveren anders is die niet welkom in ons serverhok.

woekele21 mei 2003, 9:22   
Ik had al 40 euro overgemaakt en heb nu m'n server gereserveerd, dus dan hoef ik nix extra's meer over te maken lijkt me.

woekele21 mei 2003, 17:03   
Mooj spul, dat staat er bij mij. Alleen bij mn serverinfo staat bij DNS enzo: not yet blabla by blabla. Wanneer gebeurt dit wel?

woekele22 mei 2003, 10:00   
Oki... dan weetik dat =)

UKNSMN25 mei 2003, 13:31   
Komt er ook een lijst online te staan met deze servers, specs en wat ze gaan draaien ?

woekele25 mei 2003, 19:03   
Vast wel. :D


Plaats nieuwe reactie (de lengte is niet langer beperkt)

Je dient aangemeld te zijn met je persoonlijke naam & wachtwoord om een reactie te kunnen plaatsen. Gebruik de aanmeldingsmogelijkheid an de rechterzijde van de pagina.

Heb je nog geen eigen inlognaam? Klik hier.



Show original news items (most recent first)
Older newsitems >>>>