PHOTO : D17 Photo Gallery
MOVIES : D17 Intro | D17 Impressie
Nick:   Wachtwoord:  
   
PHOTO : D17 Photo Gallery
MOVIES : D17 Intro | D17 Impressie
Nick:   Wachtwoord:  
imageimage
Δ Over de competities
De competities zullen dit jaar weer grotendeels hetzelfde worden gedaan als voorgaande jaren. Dat betekent poulematches met playoffs, zodat iedereen voldoende matches kan spelen. Net zoals vorig jaar zullen de competities Single Elimination zijn. Dit zorgt ervoor dat het tijdsschema gehaald kan worden. Geen wedstrijden verliezen in de playoffs dus! :)

Voor diverse competities zijn geld- en hardwareprijzen te winnen. De precieze verdeling van de prijzen staan
onder de diverse competities.

Ook dit jaar zijn er 2 verschillende soorten competities op Drome: de Official Drome Compo's en de Usercompo's. De Official Compo's worden georganiseerd door Drome. Drome voorziet in servers, composysteem en eventueel prijzen.

Usercompo's worden georganiseerd door jullie, de bezoekers dus. Vaak zijn er geen prijzen mee te winnen, maar gaat het om de fun en de eer. Drome biedt echter wel de mogelijkheid om gebruik te maken van het composysteem, DC kanalen of andere zaken waarmee we de Usercompo's kunnen ondersteunen.

Op Drome 16 zal voor de volgende games een Official Drome 16 Competitie worden gehouden:

Call of Duty 4 - Modern Warfare - S&D

(2 vs 2)

Naar de Call of Duty 4 compo paginaUnreal Tournament 2004 - iDM

(1 vs 1)

Naar de Unreal Tournament 2004 compo paginaCommand and Conquer - Red Alert 3

(1 vs 1)

Naar de Red Alert 3 compo paginaTrackmania Nations Forever

(1 vs 1)

Naar de Trackmania compo paginaBlur

(Race Type (Alle deelnemers))

Naar de Blur compo pagina

Usercompo's


Wil jij ook je eigen competitie voor een bepaalde game hosten? Dat kan! Het enige wat je nodig hebt is enige kennis van de game, en een gameserver. Zoals het er nu uitziet kunnen wij je niet voorzien van een server, dus je zult zelf een machine hiervoor mee moeten nemen. Wil je een eigen UserCompo opzetten tijdens Drome, neem dan even contact met ons op via de helpdesk! We kunnen je dan helpen, en de competitie aankondigen op de site. Ook kun je op Drome nog besluiten een competitie te hosten.

Op Drome 16 zal voor de volgende games een Drome supported Usercompo worden gehouden:

Call of Duty 2 S&D

(3 vs 3)

Naar de Call of Duty 2 compo pagina
Hoe gaat het inschrijven voor een competitie?


Maak een team aan (clan). Wil je meedoen in een competitie dan moet je dit doen, zelfs al is de competitie een single player game. Je kunt dit nu direct al doen, hier op de site, via mijn.drome.nl -> wijzig clan gegevens. Maak een clan aan of join een bestaande clan. Voor 1v1 (single player) competities mag het een clan met alleen jezelf zijn (1 persoon dus). Voor competities met 2 tegen 2 (2v2) en groter moeten de teamgenoten ook in de clan opgenomen worden. Dit kan je dus allemaal nu al regelen, dit hoeft niet op Drome.

Dan, het gedeelte OP Drome zelf:

Op de entreekaart staan al je gegevens (handle, ip-adres, wachtwoord). Met deze gegevens kun je inloggen op het intranet. Eenmaal ingelogd, kun je kiezen voor het Drome Intranet Compo Klooi System (DICKS). Via dit systeem kun je je in- en uitschrijven voor competities, je poule bekijken, te spelen matches zien, scores invullen, enzovoort.

Dit inschrijven voor de competitie kan dus pas plaatsvinden OP het evenement zelf, niet ervoor.

Hoe gaat het compoverloop er op Drome nu uitzien? Ter verduidelijking volgt het tijdschema, met uitleg erbij. Regels, maplists, per competitie kan je vinden op de eigen pagina van elke competitie. Lees dat pas nadat je de algemene info hieronder hebt gelezen. Deze informatie is op elke competitie van toepassing.

Overzicht


Vrijdag18:00 - 00:00Inschrijven
Zaterdag00:00 - 01:00Genereren van poules
Zaterdag01:00 - 15:00Poule-wedstrijden
Zaterdag15:00 - 15:30Genereren playoffs
Zaterdag15:30 - 20:00playoffs
Zondag Finales
Zondag13:00Prijsuitreiking


Vrijdag 18:00 - 0:00


Inschrijven voor de diverse competities. Je hebt dus, na binnenkomst, zo'n 6 uur de tijd om je in te schrijven.

Zaterdag 0:00 - 01:00


Seedings voor de competities maken en bewerken. Zodra de inschrijvingen dicht gaan, laten we het intranetsysteem de poules genereren. Omdat we natuurlijk niet willen dat alle sterke clans meteen in 1 poule zitten, gaan we daarna (mocht het nodig zijn) de poules licht aanpassen, zodat elke poule ongeveer gelijk is qua sterkte. Zodra dit klaar is, worden de poules gepost op het intranet en gaat de gamescrew van haar welverdiende nachtrust genieten :) Natuurlijk bestaat er voor de diehards daarna de mogelijkheid om alvast poulematches te gaan spelen. Houdt er echter wel rekening mee dat er 's nachts waarschijnlijk niet erg veel gameadmins wakker zijn, die je kunnen helpen bij eventuele problemen.

Zaterdag 01:00 - 15:00


In dit tijdsbestek dienen alle poulematches gespeeld te worden. Deze kun je spelen op pouleservers die wij ter beschikking stellen (1 of 2 per poule), en waarvan iedere clan in de poule het rcon wachtwoord krijgt. Het rcon wachtwoord zal verschillen per poule, om misbruik tegen te gaan. Er zal gedurende deze tijd een schema op het intranet staan met daarin de tijden en tegen welke tegenstander je dient aan te treden.

Hoe kun je je tegenstander(s) bereiken? Hiervoor hebben we de DirectConnect chat, het forum en als laatste optie de zoekfunctie in de zaalview, zodat je naar de clans/spelers toe kunt lopen. Mocht je niet weten hoe een bepaalde game op admingebied werkt, geen probleem. Wij geven je bij binnenkomst een boekje met informatie, waarin voor elke game waarin wij een compo organiseren, de meest voorkomende handelingen worden uitgelegd. (match starten, map restart, eventuele voting, enzovoort)

Als je de match gespeeld hebt, moet je de score invullen in ons competitiesysteem (DICKS - Drome Intranet Compo Klooi System). Als je GEEN punten invult resulteert dit in een "default loss". Als de tegenpartij wel scores invult en jij niet resulteert dit ook in een "default loss", ongeacht de uitkomst van de gespeelde match.

Plan je matches vooraf, en speel ze op tijd! Na 15:00 kun je geen scores meer invoeren. Matches die om 15:00 nog niet ingevuld zijn leveren geen punten op!

Dus, puntsgewijs:

 • kijk wanneer en tegen wie je welke matches moet spelen in je poule.
 • tegenstander(s) opzoeken via DC, forum of zaalview, spreek af wanneer je gaat spelen.
 • match spelen.
 • score invullen.

  Als je dit doet voor elke poulematch die je dient te spelen, kunnen wij je garanderen dat je zonder stress en tijdnood elke poulematch kunt spelen, en je daarnaast nog voldoende tijd overhoudt om andere dingen te gaan doen.

  Enig initiatief van jezelf wordt dus nog steeds van je verwacht ! Om 15:00 worden de uitslagen doorgerekend. Heb je tegen die tijd niet alle games gespeeld of scores ingevoerd, mis je dus punten en heb je weinig kans om naar de playoffs te gaan. Hierop worden geen uitzonderingen gemaakt.

  Zaterdag 15:00 - 15:30


  De poules worden gesloten en het systeem bekijkt aan de hand van het aantal behaalde punten of een clan doorgaat naar de playoffs. Afhankelijk van het aantal inschrijvingen in de compo zal alleen de clan die als eerste geŽindigd is doorgaan, of misschien wel de eerste 2 of 3. Hierna worden de playoffs gegenereerd, waarna wij weer kijken of we misschien hier en daar iets moeten aanpassen, om niet de allersterkste clans meteen tegen elkaar te laten uitkomen.
  Eventueel gaan we sommige finales naar de zaterdag halen, om de drukte op zondag te verminderen. Meer informatie hierover wordt verstrekt op Drome zelf.

  Zaterdag 15:30 - 20:00


  Playoff time ! In het tijdsbestek van 5 uur dienen alle playoffs gespeeld te zijn, tot en met de halve finales. De tegenstanders en tijden kun je wederom zien in het intranet compo systeem, en contacteren via DC, forum of zaalview. De finales bewaren we tot zondag (save the best for last), tenzij beide finalisten de finale eerder willen spelen, dit is geen probleem.
  Ook hier geldt weer: een score niet ingevuld of een wedstrijd niet gespeeld, betekent simpelweg dat je geen punten krijgt en dus naar alle waarschijnlijkheid uitgeschakeld bent voor een finaleplek.

  Zondag


  Finaledag! Op zondag gaan we de finales van vele competities houden. De finales zijn de enige matches waarin een admin tijdens de game in de server zit om de match te starten, dit om een soepele finale mogelijk te maken.

  Het schema voor de finales zal tijdens Drome gepubliceerd worden op het intranet.

  Als beide finalisten de finalematch al voor Zondag willen spelen, geen enkel probleem! Laat het ons weten en we zullen direct de finale match opzetten!